2016 har visat sig vara ett mycket bra bil-år. Det finns massor av fantastiska bilmodeller att välja mellan oavsett vilken typ av bil man föredrar. Både sportbilsfantaster som vill ha snygga, snabba fordon och barnfamiljer med behov av utrymme kan hitta en bil som passar av detta års modell. I den här texten ska vi titta närmare på några av de modeller som utnämnts som vinnare i olika tidskrifter och i andra forum. Bland de bilar som är med och tävlar om titeln “årets bil” hittar vi bland andra Audi Q7, Alfa Romeo Giulia och BMW:s 7 serie. Här ska vi dock studera några av de andra modellerna som deltar i kampen.

Utmärkta bilar för barnfamiljen

Först ska vi titta på vilka bilar som ligger i toppen då det gäller fordon som passar barnfamiljen och andra som har behov av mycket utrymme i sin bil. Bland dessa finner du bland annat Honda Jazz, en bil som trots att den är mindre än sin föregångare, rymmer mer. Detta tillsammans med en fantastisk nivå på utrustningen. Bilens autobroms gör den utmärkt för den som söker både utrymme och säkerhet. I denna kategori hittar man även Seat Leon ST Kombi. Denna är mycket körvänlig, har ett tilltalande utseende och har dessutom ett generöst bagageutrymme. Det relativt låga priset gör den också populär för många barnfamiljer.

Populära småbilar 2016

Den som inte behöver så mycket utrymme och vill ha en liten och smidig bil kan istället titta på någon av de modeller som följer. Först ut är Mini Cooper 5d . Denna lilla bil har en rolig design och passar den som vill ha en bil med karaktär. Den är också förvånansvärt rymlig trots att den är ganska liten. Vill du ha en bränslesnål bil kan det vara en idé att titta på den nya Mazda 2. Denna är byggd helt enligt Mazdas filosofi att bygga lätta och bränslesnåla bilar. Om du är på väg att köpa ny bil är det väldigt bra att konsultera de topplistor och recensioner som finns på nätet. Här kan även en nybörjare få mycket goda råd och bra kunskap.
nitinut380 / Shutterstock.com